Fényfestés

Művészi, egyedi és megismételhetetlen, ez a fényfestés

Egy újdonságot szeretnénk bemutatni, amely nagyon ritka Magyarországon, talán nem túlzás azt állítani, hogy ebben a formában egyedülálló.

A fényfestésről talán mindenkinek a manapság fesztiválokon és rendezvényeken népszerű, általában épületeket megfestő, művészi forma jut eszébe. Ez is az egyik módja és valóban a legismertebb.

A fényfestés egy másik módja a fényképészetben egy olyan speciális fotózási technika, aminek alapja a vakufénnyel történő villantás, bizonyos elemek kiemelése és háttérbe szorítása. Kontraszt és mélység létrehozása ami egyedülálló látványt nyújt a néző számára. Ez a technika legfőképp a belső terek, autók és épületek fotózása esetén használatos.

A harmadik módszer, amit szeretnénk most bemutatni, egy különleges technika melynek segítségével gyönyörű, művészi és egyedi képek készülhetnek. Ezt a technikát kombináltuk az alkalmazott fotográfiával, így mindenki számára elérhető ez a különleges lehetőség.

Amit a fényfestésről tudni érdemes

A fotókat különböző fényforrásokkal készítjük, valós időben. Szabad kézzel, fénnyel készült mintákat, alakzatokat festünk. Az eredmény az emberi szemnek láthatatlan, csak az elkészült képen látható. Ehhez a technikához szükséges a fotós magas szakmai tudása és a fényfestő kreativitása, nagy kézügyessége és nagyon jó térlátás. Mivel a képek hosszú záridővel készülnek, ami akár több perc is lehet, és a modellnek addig mozdulatlannak kell lennie, kicsi gyermekek fotózásához nem ajánlott ez a technika. Egyébként alkalmazható, családi, modell, portré, kismama, boudoir és akt fotózás során is.

A variációk tárháza végtelen, színek, minták, különböző technikák váltakozásával minden kép teljesen egyedi lesz. Elegáns, modern vagy laza stílus, minden kivitelezhető ezzel a technikával.

A képek sötétben készülnek, ezért a szabadtéri fotózások éjszaka zajlanak, nappal pedig a teljesen sötét fotóstúdióban.

A hosszú záridő és a többszöri, több irányból érkező, esetenként különböző színű fény miatt ezek a képek nem adnak a modellről egy pengeéles képet, de nem is ez a cél. Azt szeretnénk elérni, hogy különleges hangulatú, művészi, varázslatos képek szülessenek.